Kundalini Yoga - Rinske Frederiks

 

Kundalini Yoga

 

soulKundalini yoga wordt wel de yoga van Bewustzijn genoemd. Dynamische oefeningen gecombineerd met krachtige ademtechnieken, mantra’s en meditaties maken je levensenergie (kundalini) wakker. De soms uitdagende oefeningen zorgen dat je uit je comfortzone stapt. Je bevrijdt jezelf van (beperkende) gedachten- en gewoontepatronen, zodat blokkades op kunnen lossen en groei mogelijk is. Als de energie weer vrij kan stromen door je lichaam voel je je licht, energiek en klaar voor de uitdagingen van deze tijd. Deze veelzijdige yogavorm maakt je krachtig, vrij en bewust, in staat om het beste van jezelf te leven.
 

 

In deze les op het Yogafestival doen we een oefenserie die je in contact brengt met jouw essentie, met wie je werkelijk bent. We werken met eventuele blokkades in het borstgebied, longen en hart. Pijnlijke ervaringen kunnen in de vorm van spanning in je lichaam opgeslagen zijn en de instroom van prana (energie) blokkeren. Je kan je afgesloten voelen van het grote geheel waar je deel van uit maakt en minder open voor de mogelijkheden die er zijn in je leven. De krachtige oefeningen leiden prana door het lichaam naar het hart chakra. Ze helpen je hart te openen zodat je (zelf)compassie kunt voelen en liefde kan geven / ontvangen zonder angst, boosheid of wrok. In deze staat van  compassie kan je de pijn van eerdere relaties loslaten en jouw essentie tot uitdrukking brengen.

 

Over Rinske (Harnadh Kaur)

foto-rinske-frederiksIn 2009 leerde ik Kundalini Yoga kennen. Ik voelde de krachtige werking en herkende direct de waarde voor mezelf: mijn levensenergie te vergroten, zodat ik meer aanwezig kan zijn en mijn kwaliteiten meer kan delen in de wereld. De Kundalini Yoga Lerarenopleiding (Level 1 en 2) heb ik gevolgd bij Gurumarka Singh Khalsa. Dit intensieve proces heeft me veel goeds gebracht. Ik heb meer energie en persoonlijke kracht, voel me verbonden met mezelf en het leven. Neerslachtige stemmingen zijn verleden tijd. Doordat ik creatiever ben en mezelf meer laat zien heb ik meer plezier in mijn werk. De yoga blijft me inspireren om het beste van mezelf te geven als vrouw, moeder en leraar. Ik voel me dankbaar om deze eeuwenoude technieken die nog steeds actueel zijn, te mogen delen met iedereen die voor zichzelf wil zorgen om een gezond, gelukkig en bewust leven te leiden. In januari 2015 hebben we een prachtige plek gecreëerd voor de yogalessen en workshops: Yogacentrum Suniya in Wageningen. Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren

Bewaren

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplichte velden.

Je kunt alleen nog kaarten aan de kassa van het festival kopen. Er is genoeg plaats in de meeste lessen en workshops.

Help Tekst

Let op: Vul hier dus alleen het aantal volwassenen in dat gebruik wil maken van de lunch. Er is een aparte lunch voor kinderen. Deze kan dan op het festival betaald worden.

Delen mag!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

yoga-dance-meditation-healthy-treats

Ticket Yogafestival Wageningen
Programma Yogafestival Wageningen
Lokatie Yogafestival Wageningen