Qigong - Christiana Bairaktari

profielfoto ChristianaQigong

Qigong is een gezondheidsbevorderende bewegingsleer. Het bestaat uit staande vloeiende bewegingen gericht op het stromen van de levensenergie. Door de eenvoud en het langzame tempo van de oefeningen wordt men uitgenodigd om dieper in contact te komen met het eigen lichaam, waarbij de geest tot rust komt. Daarom wordt Qigong ook wel Chinese Yoga genoemd.

Omdat Qigong in principe staand wordt uitgevoerd leert men de benen en bekken gebruiken om te aarden. Dat wil zeggen met de zwaartekracht mee spanningen afvoeren en tegelijkertijd de steun van de aarde ontvangen tegen de zwaartekracht in. Moeiteloos staan, natuurlijk bewegen, een krachtig lichaam en een heldere geest zijn het resultaat hiervan.

 

Over Christiana

Grieks geboren en getogen, ben ik in 2004 in Nederland beland voor een studietraject bij de Universiteit van Wageningen. Tegen de verwachtingen in heb ik mijn carrière omgezet van Milieukundige naar Shiatsu therapeut en ben ik in Nederland gebleven. Tegenwoordig heb ik mijn eigen Shiatsu praktijk in Wageningen en in Arnhem en daarnaast geef ik introductielessen voor Qigong bij het trainingscentrum Kenkon

De schijnbaar grote verandering in mijn loopbaan is het resultaat van een langer ingesleten weg in de Oosterse wijsheden en vechtkunst, die mij gevormd hebben en blijven vormen. De menselijke psyche, de relatie tussen lichaam en geest en de Taoistische kijk op het leven zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie in mijn leven en werk.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplichte velden.

Je kunt alleen nog kaarten aan de kassa van het festival kopen. Er is genoeg plaats in de meeste lessen en workshops.

Help Tekst

Let op: Vul hier dus alleen het aantal volwassenen in dat gebruik wil maken van de lunch. Er is een aparte lunch voor kinderen. Deze kan dan op het festival betaald worden.

Delen mag!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

yoga-dance-meditation-healthy-treats

Ticket Yogafestival Wageningen
Programma Yogafestival Wageningen
Lokatie Yogafestival Wageningen