Yang Yoga - Jolanda Qualm

krijger 1 aYang Yoga: ontdek je innerlijke krijgerschap

 

In deze les doen we Yoga Krijger houdingen uit de Power Yoga houdingen. De Yoga Krijger staat voor de spirituele krijger, die het innerlijke gevecht voert met de oorzaak van al het lijden, onwetendheid en gehechtheid. Naast een fysieke inspanning richt de Krijgerhouding zich dus ook op de innerlijke zoektocht naar je levensdoel / eigen ware aard (svadharma).

Ze dagen je enorm uit in je moed en uithoudingsvermogen. Zo kunnen ze pijnlijk zijn in de beenspieren bijvoorbeeld. Het vraagt moed en overgave om in die “pijn” te verdragen en te blijven ademen. De verleiding van je geest is groot om af te dwalen, om zo de pijn niet te voelen. Dat lijkt een slimme strategie, – afdwalen gebeurt vaak onbewust – , maar is het niet! Het levert juist meer spanning in je lijf op.

Naast dat ze je uitdagen om in je ervaring van het moment te blijven, zijn er grote verschillen merkbaar in wat je ervaart tussen de verschillende krijger varianten. Sowieso zijn er fysieke verschillen voelbaar tussen de verschillende krijgers, maar ook de mentale / emotionele beleving verschilt per krijger. De krijger houdingen zie ik als een boeiende ‘ontdekkingsreis’.

Vanuit mijn achtergrond in de ‘martial arts’ begeleid ik je graag in deze stoere workshop. Welkom voor iedereen die zijn innerlijke krijger wil (her)ontdekken!

Over Jolanda

De Indiase Yoga vormen beoefen ik sinds 2011 en ben sinds een jaar in opleiding voor Yoga docent. Mijn wortels liggen in de Japanse vechtkunst (judo, karate) en Chinese Yoga (Qigong). Ik vind yoga een hele fijne en vredige manier om me lekker te voelen in lijf en hoofd te komen. Yoga staat voor mij vooral voor balans en harmonie, maar ook voor plezier in bewegen. Het verrast me iedere keer weer hoeveel positief verschil een yoga les kan maken. Ben ik moe of humeurig? Dan verdwijnt dit als sneeuw voor de zon na een uur yoga.

Met het doorgeven van ervaring in Yang (Power) Yoga wil ik jou graag inspireren tot het vinden van je eigen kracht, levenslust en tegelijkertijd ook je eigen kwetsbaarheid.

Vanaf 16 mei kun je wekelijks op de dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur Yang Yoga lessen volgen in Yogacentrum Suniya.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplichte velden.

Je kunt alleen nog kaarten aan de kassa van het festival kopen. Er is genoeg plaats in de meeste lessen en workshops.

Help Tekst

Let op: Vul hier dus alleen het aantal volwassenen in dat gebruik wil maken van de lunch. Er is een aparte lunch voor kinderen. Deze kan dan op het festival betaald worden.

Delen mag!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

yoga-dance-meditation-healthy-treats

Ticket Yogafestival Wageningen
Programma Yogafestival Wageningen
Lokatie Yogafestival Wageningen