Yin Yoga workshop - Mignon Gelissen

Workshop Yin Yoga

Mignon staandDeze Yin Yoga workshop met een vleugje yang is laag voor laag ontspannen en verstillen. Yin Yoga is een uiterst zachte en trage vorm van yoga. We hebben daarin drie vrienden: zwaartekracht, adem en stilte. In de workshop nemen we uitgebreid de tijd om een houding op te bouwen. Het zijn veelal zittende of liggende poses die een paar minuten worden aangehouden. Daarbij zijn de spieren passief. Een krachtige combinatie ontstaat: het lichaam in een unieke pose en toch ontspannen in de betroffen gebieden. Zo bereik je de diepere lagen en gaan er genezende processen in lichaam en geest op gang komen.

In deze workshop zal ik ook yang aspecten inbrengen. Passie en passiviteit gaan dan in harmonie samen. We verbinden deze 2 mooie energien en tegenpolen met elkaar. Ze horen immers bij elkaar. Hoe ga je na een diepe rust een actieve houding in. Hoe bouw je bijvoorbeeld de krijger op vanuit innerlijke stilte. Is er nog actie te verwachten wanneer je jezelf hebt toegestaan lui en moe te zijn? Van hoever moet dat dan komen? Dat gaan we onderzoeken. Laat je verrassen door de ervaring zelf! We sluiten af met een kop thee en een praatje.   NB de workshop is geschikt voor alle leeftijden en lichamen.

Over Mignon

Yoga is iedere dag vers en als dat niet zo is, is het geen yoga”

Intensieve Yoga Scholing was voor mij een thuiskomen. Mijn grote interesses kwamen aan bod: bewegen (dansen), natuur en filosofie. Maar ook werd er een dieper verlangen en zoeken in mij beantwoord. Daarna wilde ik ook wel doceren en het samenzijn vormgeven.

Ik kom uit een lerarenfamilie kom, beide ouders waren onderwijzer. In yoga onderwijzen heeft echter iets geks. Vaste kennis kan je juist dwars zitten en tegenwerken. Yoga maakt mij bewust van dat ik niet weet en steeds de leerling ben. Dat is af en toe best spannend als je de juf bent. Iedere les is voor mij net zo goed een les en altijd nieuw.

Yoga is levend. veranderend, zonder vast patroon, bevrijdend en ondogmatisch. Yoga nodigt uit Open te zijn, in het NU, zonder versluieringen van oordeel, verwachting en streven.

Dat is moeilijk, dat weet ik zelf ook. En toch is het mogelijk, voor iedereen, in het moment. Al is het maar een seconde ergens in een yogales. Het steeds weer proeven van die seconde is wezenlijk. Mijn lessen zijn een natuurlijk samengaan van mindfulness en yoga. Dat geeft fysiek weldadige effecten, mentale ontspanning en bewustwording. Yoga heeft zoveel meer te bieden dan ontspanning en plezier alleen.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplichte velden.

Je kunt alleen nog kaarten aan de kassa van het festival kopen. Er is genoeg plaats in de meeste lessen en workshops.

Help Tekst

Let op: Vul hier dus alleen het aantal volwassenen in dat gebruik wil maken van de lunch. Er is een aparte lunch voor kinderen. Deze kan dan op het festival betaald worden.

Delen mag!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

yoga-dance-meditation-healthy-treats

Ticket Yogafestival Wageningen
Programma Yogafestival Wageningen
Lokatie Yogafestival Wageningen