Yin Yoga - Sophie Pietersen

Deze les is helaas volgeboekt. Je kan nog wel meedoen met de workshop Yin Yoga van Mignon Gelissen, vanaf 14 uur.

Yin Yoga

pf-sophie-pietersenTijdens een les Yin Yoga geef je jezelf over aan een diepere strekking van het bindweefsel en de gewrichten. Waar je bij andere sporten of bewegingsvormen je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin Yoga juist om dat je de spieren zoveel mogelijk loslaat. We werken daarom tijdens de les voornamelijk met zittende en liggende houdingen waarin we 3 tot 5 minuten blijven. Op deze manier geven wij ons lichaam de kans om ruimte te creëren. Ruimte voor innerlijke stilte. Je geeft jouw lichaam de mogelijkheid om dieper in ontspanning te komen. Doordat we langer in een houding blijven, komen we in een staat van reflectie. Een mooie uitnodiging om onze grenzen te verkennen en te verleggen. Om te observeren en te voelen. Je gebruikt niet jouw lichaam om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om in jouw lichaam te komen. Ook de meridianen die door het hele lichaam lopen, onze energiebanen, worden door Yin Yoga beïnvloedt. Je zult na verloop van tijd merken dat je soepeler wordt en dat de levensenergie vrijer kan gaan stromen. Yin Yoga is voor iedereen. Of je nu fanatiek sporter bent of de hele dag achter de computer zit. Het helpt je om een goede balans te vinden, in lichaam en geest.

Over Sophie

Tien jaar geleden begon mijn ontdekkingsreis met yoga. Na jarenlang Hatha Yoga gedaan te hebben kwam ik vanwege gezondheidsklachten bij Kundalini Yoga terecht. Het heeft mij in een fysiek uitdagende tijd veel geholpen. Ik leerde weer contact te maken met mijn pijnlijke lichaam. Mijn angsten onder ogen te durven zien en meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Even overwoog ik om de opleiding tot docent Kundalini Yoga te gaan volgen maar mijn hart zei nee. Ik moest nog even wachten. Ik had nog wat recht te zetten met mijn lichaam en ik wilde dat rustig aan begeleiden. Een jaar later (zomer 2016) begon ik steeds meer op te knappen. Ik wilde weer wat doen. Ik kwam via een artikel in Yoga Magazine bij Yin Yoga terecht. Ik voelde het direct, ik had mijn plek gevonden. Door Yin Yoga ben ik steeds meer en meer in mijn lichaam én mijn geest aan het thuiskomen. Ik ben tot rust aan het komen. En dat is wat mij betreft het beste medicijn ooit!

Kijk voor meer informatie over Sophie’s Yin Yogalessen op haar website.

Bewaren

Bewaren

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplichte velden.

Je kunt alleen nog kaarten aan de kassa van het festival kopen. Er is genoeg plaats in de meeste lessen en workshops.

Help Tekst

Let op: Vul hier dus alleen het aantal volwassenen in dat gebruik wil maken van de lunch. Er is een aparte lunch voor kinderen. Deze kan dan op het festival betaald worden.

Delen mag!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

yoga-dance-meditation-healthy-treats

Ticket Yogafestival Wageningen
Programma Yogafestival Wageningen
Lokatie Yogafestival Wageningen